Kalfsfricassee

kalfsfricassee43Kalfsfricassee, kalfsblanquette, kalfsragout of kalfspoulet zonder been wordt door je slager van allerlei stukken gesneden. Kan afkomstig zijn van de borst, de hals of de schouder, laat het door je slager in blokjes snijden. Zorg ervoor dat het vlees er blank uitziet. Een stukje vet hier en daar kan geen kwaad. Daar waar rundsstoofvlees om sterke, donkere smaken vraagt, wil kalfsblanquette eerder lange en blanke smaken als begeleiding. Logisch dat één van de bekendste bereidingen dan ook blanquette is. Voor een ragout laat men het vlees zachtjes gaar koken in water of wijn. Afhankelijk van het gerecht voegt men er kruiden en specerijen aan toe. Kalfsragout kan ook ideaal gestoofd worden. Zowel de stoof- als de kooktijd bedragen 1,5 à 2 uur. Heerlijk winterproduct.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s