Kalfsentrecote

kalfsentrecôte43Kalfsentrecote of dunne lendelap wordt gesneden van de dunne lende en is malser dan runderentrecote. Het vlees is bleekroze van kleur en heeft een subtiele smaak. De entrecote is een mager stukje vlees met een vetrandje bovenop. Juist dit vetrandje geeft de verfijnde smaak aan de entrecote. Je kunt het desgewenst na het bereiden verwijderen. De entrecote kun je kort bakken, grillen of op de barbecue bereiden. Het is het lekkerst als de entrecote nog rose is van binnen. De lappen van de dunne lende zijn bij uitstek geschikt voor op de barbecue. Ze zijn botermals en met alle mogelijke sauzen te gebruiken. Gemiddeld genomen moeten ze niet te dun afgesneden worden (circa 1,5 cm dik) anders zijn ze veel te snel gaar. Schroei het vlees eerst op hoog vuur snel dicht en bak het daarna op laag vuur rosé. Zout het vlees pas na het bakken. Bakken 6 à 8 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s