Kalfsvlees

Kalfsvlees of wit vlees is afkomstig van rundvlees (jong rund), maar door de aparte kwaliteit valt het onder een andere culinaire categorie. Kalfsvlees is erg mager, mals, sappig en licht verteerbeer. Er zijn verschillende stukken kalfsvlees: kalfsfricassee, kalfsgebraad, kalfskotelet, kalfslapje, kalfsschenkel en kalfszwezerik. Kalfsvlees is subtiel van smaak, vermijd daarom al te sterke kruiden, specerijen en exotische smaken. Ze zouden de zachtheid van het kalfsvlees teniet kunnen doen. Zachte sauzen met room passen uitstekend bij kalfsvlees. Wanneer kalfsvlees een vetrandje vertoont, verwijder dit dan pas na het bakken. Op die manier blijft het vlees sappiger en malser. Kalfsvlees heeft een korte baktijd. Kalfsvlees is ongelooflijk veelzijdig, je kunt er echt alle kanten mee uit. Kalfsvlees combineert goed met klassieke groenten zoals erwtjes, asperges of champignons en room.

cordon-bleu43
Cordon Blue
kalfsoester43
Escalope
kalfsentrecôte43
Kalfsentrecote
kalfsgebraad43
Kalfsfricandeau
kalfsfricassee43
Kalfsfricassee
kalfsgebraad43
Kalfsgebraad
kalfsgehakt43
Kalfsgehakt
kalfshaas43
Kalfshaas
kalfskotelet43
Kalfskarbonade
kalfskotelet43
Kalfskotelet
kalfslap43
Kalfslapje
kalfsentrecôte43
Kalfslende
kalf_medaillon43
Kalfsmedaillon
kalfsoester43
Kalfsoester
kalfsfricassee43
Kalfspoulet
kalfsfricassee43
Kalfsragout
kalfsreepjes43
Kalfsreepjes
kalfsrib-eye43
Kalfsrib-eye
kalfslenderollade43
Rollade
kalfsschenkel43
Kalfsschenkel
kalfsschnitzel43
Kalfsschnitzel
kalfstong43
Kalfstong
kalfswang43
Kalfswang
kalfszwezerik43
Kalfszwezerik

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”