Makreel, gerookt

makreel-gerookt43We onderscheiden, zoals de meeste gerookte vissen, koud gerookte en warm gerookte makreel. De gerookte makrelen in de handel zijn meestal warm gerookt (gestoomd), dit wil zeggen dat de temperatuur onder het roken ongeveer 70°C wordt, hierdoor wordt de vis zacht. Bij koud gerookte makreel komt de temperatuur nauwelijks boven de 20°C. Hierdoor blijft de makreel harder en kun je na het schoonmaken er hele dunne plakjes van snijden.
Gerookte makreel is lekker in pastasauzen, salades, mousse, soepen, op een broodje of als vulling in een wrap. Je kan deze heel, filet en gekruid verkrijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s