Forel, gerookt

forel-gerookt43Gerookte forel is in verschillende soorten verkrijgbaar. Denk hierbij aan de gewone forel en de regenboogforel of zelfs de grote zalmforel kan gerookt gekocht worden. Forellen worden eigenlijk ingedeeld bij de zalmachtigen. Forel is een halfvette vissoort, wat wil zeggen dat er wel wat onverzadigde vetten in zitten. Onverzadigde vetten zijn goede vetten, die de cholesterol verlagen. Daarom wordt aangeraden om 2 keer per week vis te eten, waarvan zeker 1 keer vette vis. Het handige aan forelfilet is dat de graten al verwijderd zijn, en je dus niet zelf met dit lastige karweitje zit. Door forelfilet te roken zal hij die typische rooksmaak krijgen. Culinair gezien is de gerookte forel zeer veelzijdig: lekker in salades, soepen, op een sandwich en in pastagerechten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s