Bakharing

bakharing43Bakharing is geen verse haring, het is eigenlijk een witte haring welke lichtjes gezouten (vroeger was dit wel anders) en lichtjes gerookt zijn. Vaak worden de bruine gerookte haringen als bakharing verkocht, maar die zijn het zeker niet. Ze zijn ook wel lekker, maar niet de échte en (nog) zouter. Bakharing bak je buiten op de barbecue of in een zinken emmer, zoals het vroeger werd gedaan. Je kan bakharingen ook gewoon in de keuken in de pan bereiden, maar dit is absoluut niet aan te raden. witte-haring43‘t Is heel lekker, maar je hele keuken, eetkamer en living stinkt een week naar de vis! Bakharing is ontzettend lekker, maar heeft één nadeel: het is een vis vol met fijne graatjes en als je niet wil prutsen aan je eten en geen graten in je vis wil, moet je hier niet aan beginnen.Bakharing wordt ook wel boeksiëring, boestrink, boeksring , boeksheëringe, boestring, boestering, … genoemd in dialectvormen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s