Ansjovis

ansjovis43Velen kennen dit visje, omdat het geregeld pizza’s en paella’s extra smaak geeft. Maar met zijn kleine afmetingen (vijftien tot twintig cm) wordt dit blauwachtige visje, dat veelvuldig aanwezig is in de zeeën van Europa, de Middellandse Zee, de Noordzee, de Zwarte Zee, de Atlantische Oceaan, zelden als vers product uitgestald op viskraampjes. Meestal wordt deze vis verkocht samen met vele soortgenoten in pekel, olie of zout. In de handel vinden we hem in blik of onder plasticfolie. Ansjovis-43Dit vette visje levert een interessante aanvoer van omega 3-oliën en meervoudig onverzadigde vetzuren. De ansjovis heeft de eigenschap om de eetlust op te wekken en de spijsvertering te bevorderen. Door de ansjovis te ontzouten, te pletten en 4 x de hoeveelheid boter toe te voegen, bekomt men ansjovisboter (anchoïade van de Provence), populair bij het aperitief en bij gegrild vlees en vis. Het gebruik van ansjovis in sauzen, tapenades, sandwiches, pasta… is iedereen gekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s