Zeewolf

zeewolf43De vissen worden in het voorjaar gevangen op de visgronden van IJsland, maar met de zomer trekken ze er op uit en worden ze aan de Noorse, Deense en Schotse kusten gevangen. Zeewolf voedt zich met schelp- en schaaldieren en heeft een grote, zware kop met een ijzersterk gebit.
De rug is donker blauwgrijs, de flanken -met 9 tot 13 donkere verticale banden- en de buik zijn groenbruin. zeewolffilet43De zeewolf wordt maximaal 1,25 meter lang. De aanvoer is regelmatig, maar beperkt. De Duitse en Russische vissers vangen hem het meest. Onze vissers voeren hem vooral in de zomer aan.
Het visvlees is zeer vast van structuur (valt dus niet snel uiteen bij de bereiding) en heeft een uitgesproken smaak. Zeewolf wordt meestal gefileerd (soms in moten) aangeboden in de vishandel. De fijne smaak van zeewolf komt gebakken uitstekend tot zijn recht. Je kunt deze vis ook o.a. marineren, stoven en pocheren. Het visvlees is stevig, dus de vis valt niet snel uiteen bij de bereiding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s