Tonijn

tonijn43Er bestaan vele soorten tonijn. De Atlantische tonijn, dwergtonijn, witte tonijn, gestreepte tonijn, bonito en de blauwe tonijn. Van tonijn is vooral de ingeblikte versie gekend. Verse tonijn is weliswaar moeilijker te krijgen, maar zeker niet te versmaden. Het vaste vlees heeft een donkerbruine tot rode kleur. Bij de bereiding van tonijn wordt de kleur meestal iets lichter. Tonijn kan op verschillende manieren klaargemaakt worden. Tonijn wordt in verse vismoten, filets of in zijn geheel verkocht. Tonijn-vers43Zowel door de structuur als door de kleur heeft het visvlees veel weg van rund- en kalfsvlees en men spreekt dan ook over tonijnsteak. De Japanners snijden de tonijn graag in fijne plakjes als rauw sushi-hapje. Hij laat zich echter ook graag grillen, bakken of in de oven bereiden. Bedenk echter dat tonijn niet makkelijk verteerbaar is. Zwakke magen kunnen geholpen worden door de vis te marineren. Een andere mogelijkheid is om de vishandelaar een stuk uit de buikzijde te vragen. Dat is het beste deel en smaakt ongeveer als kip. Tonijn kan men ook grillen op de barbecue of bakken. Het is een vis die snel en gemakkelijk te bereiden is. Slechts enkele minuten aan beide kanten laten bakken, is lang genoeg, want tonijn is namelijk op z’n best als deze mooi roze van binnen is. Bij een te lange bereidingstijd wordt het visvlees droog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s