Koolvis

koolvis-43De koolvis, ook gekend onder de naam pollak, is een zeevis van de familie van de schelvisachtigen. Het visvlees van koolvis is iets zachter, droger en donkerder dan dat van kabeljauw, maar leent zich tot alle mogelijke bereidingen. Koolvisfilet vind je meestal terug als hoofdbestanddeel in kant-en-klare bereidingen, zoals fishsticks, maar eigenlijk verdient hij beter. Het stevige magere visvlees heeft een volle smaak en is vrij goedkoop: koolvis kost tot dertig procent minder dan kabeljauw. Vaste aanvoertijden kent de koolvis niet. Hij is het hele jaar door verkrijgbaar in de vorm van diepvriesfilets. Koolvis_43Om te zien of de vis vers is, let u best op de ogen. Deze moeten helder zijn en een beetje bol staan. De huid van de vis moet vochtig en glanzend zijn en mag geen verkleuringen vertonen. De vis moet een frisse reuk hebben. Wanneer het gaat om een filet, mag er geen vocht vrijkomen wanneer u zachtjes op de vis duwt. Je vind koolvis meestal in diepgevroren vorm. Je kunt in alle kabeljauwbereidingen de kabeljauw zonder probleem vervangen door koolvis. Het is dan ook op alle mogelijke manieren te bereiden zoals grillen, stomen, bakken, pocheren en frituren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s