Griet

griet43Griet is een matig vette platvis die tot de familie van de tarbotachtigen behoort. Griet is gemiddeld 35 tot 40 cm en wordt maximaal 75 cm groot. griet-43Het visvlees lijkt zeer sterk op dit van tarbot, maar tarbot is vetter en meer uitgesproken van smaak. De topaanvoer van griet ligt van maart tot mei. In kleine hoeveelheden is hij echter het hele jaar door verkrijgbaar. De prijs van grietfilet ligt in het algemeen vrij hoog. Grietfilet kan u bereiden op dezelfde manier bereiden als tarbot. Griet kan u bakken, grillen, stoven, frituren en gebruiken bij visfondues.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s