Ossevet

ossewit43Dit vet wordt niet veel meer gebruikt in zijn natuurlijke toestand. Het wordt wel geraffineerd en gebruikt als grondstof voor frituurvetten, margarine en kaarsen. Het is een zeer hard wit of lichtgeel vet. Het gehalte aan verzadigde vetzuren is zeer hoog. Het bekendste merk van frituurvet is ‘Ossewit’. Ossewit bestaat uit 100% rundvet, heeft een hoge hittebestendigheid, gaat lang mee en zorgt voor een optimaal bakresultaat. Het is te koop in supermarkten. Omdat dit vet stolt bij het afkoelen, is het aan te raden om na iedere frituurbeurt het vet te zeven als het nog vloeibaar is. Dit soort vetten zijn minder populair geworden, omdat ten eerste dit vet stolt en moeilijk is om schoon te maken, en ten tweede het dierlijke vetten zijn en deze in een kwaad daglicht staan. En toch, af en toe frietjes bakken in ossevet kan best.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s