Eenden- en ganzenvet

eendenvet43Eendenvet heeft een lager cholesterol gehalte dan boter en plantaardig vet en heeft hoger percentage enkelvoudig onverzadigde vetten vergeleken met boter, plantaardig- en dierlijk vet. Je kunt het dus gerust gebruiken om in te bakken. Is op kamertemperatuur een vloeibaar geelwit vet. Het heeft een fijne, maar wel nadrukkelijke smaak. Het vet is heel geschikt om van alles in te bakken zoals aardappelschijfjes of -blokjes en paddenstoelen. Gebruik eendenvet ook voor het bakken van ganzen- en eendenlever of andere soorten vlees. Door het bakken in eendenvet verkrijgt het vlees een subtiele eendensmaak. Blijft ongeveer 2 maanden houdbaar in de koelkast. Is te verkrijgen bij de betere slager of poelier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s