Vetten

Vetten zijn een belangrijke energiebron voor het lichaam. Vetten zijn samengesteld uit glycerol en vetzuren. Er zijn verzadigde en onverzadigde vetzuren. Essentiële vetzuren zijn vetzuren die het lichaam niet of onvoldoende kan maken en die via de voeding moeten worden opgenomen. Vetten zijn onder te verdelen in plantaardige en dierlijke vetten. Bepaalde dierlijke vetten zijn onmisbaar voor het lichaam, omdat ze bepaalde vitamines (A, D, E, K) leveren. Ze smeren de gewrichten, net zoals kogellagers gesmeerd worden door vet. Ze zijn in de vorm van cholesterol de grondstof voor de hormoonproductie. Ze hebben een belangrijke functie in het herstel van de spiercellen. Voedingsbronnen van vetten zijn onder andere: vette vis, vet vlees, noten, olie, volle melkproducten en de hieronder vernoemde vetten.

bak-en braden43
Bak- En Braadboter
Boter43
Echte boter
eendenvet43
Eenden- en ganzenvet
ghee43
Ghee
Geklaarde_boter43
Geklaarde Boter
margarine43
Margarine
ossewit43
Ossevet
reuzel43
Reuzel of Smout

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”