Cassonade Graeffe

cassonade-graeffe43Cassonade Graeffe is lichtbruine suiker gewonnen uit suikerbieten, in België beter gekend onder de volksnaam ‘kinnekessuiker’ (kindjessuiker).
Het woord ‘cassonade’ is afkomstig van het 16de-eeuwse Franse woord ‘casson’, dat ruwe of korrelige suiker betekent.
Mijn favoriet van deze suiker is (buiten pannenkoeken) een boterham met spekkenvet (vet dat overblijft na het bakken van spek) of boter en een laag kinnekessuiker. Het recept is heel eenvoudig: een sneetje wit brood overvloedig besmeren met spekkenvet of boter (een dikke laag dus, tussen 1 à 3 mmm) en bedekken met een dikke laag kinnekessuiker (de één zegt minimum 1 cm, de ander 2 cm …). Wat zeker is, is dat dit niet erg gezond is, maar wel heeeel LEKKER!!!!!!
Ken ‘Het merkwaardige verhaal van Cassonade Graeffe‘.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s