Suikerwater

suikers43Suikerwater (wat niet hetzelfde is als suikersiroop of suikerstroop) is water waarin suiker is opgelost. Het bestaat uit 1 deel suiker en 1 deel water. Meestal wordt gewone kristalsuiker gebruikt om suikerwater te maken, maar met kan ook andere soort suiker gebruiken, zoals riet-, gries-, kandij-, basterd- of poedersuiker. Suikerwater kan het gemakkelijkst gemaakt worden wanneer het water verwarmd is, omdat de suiker dan gemakkelijker in oplossing gaat. Breng water (bv 1 liter) aan de kook in een steelpannetje, zet het vuur lager dat het net niet kookt en doe suiker (bv 1 kg) in het warme water, los de suiker al roerend op. Zodra de suiker is opgelost haalt men de pan van het vuur. Laat het suikerwater langzaam afkoelen en bewaar in een fles met dop en best in de koelkast.
Wanneer je poedersuiker/bloemsuiker gebruikt hoeft je het niet op te warmen, maar het water met de suiker in een shaker krachtig schudden tot de suiker is opgelost.
Dit suikerwater kan je gemakkelijk een maand in je koelkast houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s