Amandelsiroop

amandelsiroop-43Amandelsiroop of orgeat siroop, een zoete siroop op basis van amandelen, suiker en oranjebloesemwater, vertoont een melkachtig troebele kleuring en heeft een extreem intensieve, aromatische smaak. Ook is hij te vinden in recepten onder de Engelse naam ‘Orgeat’ en Italiaanse naam ‘Orzata’. Het woord orgeat komt van het Latijnse woord ‘hordeata’ wat ‘gemaakt van gerst’ betekent. Tevens is ook het Franse woord voor gerst ‘orge’ en het Spaanse woord ‘Horchata’ of ‘orxata’ dragen dezelfde betekenis. Van origine was Orgeat dan ook een emulsie van olie uit gerst en water. Als je dus heel kritisch bent mag je het geen orgeat noemen, omdat er geen gerst aan te pas komt (voor meer info, zie ‘Orgeat siroop/Sensez‘).
Amandelsiroop van ‘Le Sirop de Monin‘ (zie foto), biedt vele mogelijkheden en is een bijzondere smaakmaker in fantasierijke cocktails, met of zonder alcohol. Het kan tevens gebruikt worden voor het maken van sauzen, desserts, taarten en om koffie en room te aromatiseren. Monin staat bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige producten en het wereldwijd grootste siroop-assortiment. De siropen zijn zeer sterk geconcentreerd waardoor ze een rijkelijke smaak hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s