Usukuchi

Usukuchi43Japanse sojasaus. Naast koikuchi, tamari, shiro en saishikomi is usukuchi een van de vijf basissoorten Japanse sojasaus. Usukuchi (lichte sojasaus) is lichter van kleur dan ‘normale’ Japanse sojasaus (koikuchi) door het gebruik van amazake (zoete, gefermenteerde rijst) en door minder fermentatie. De sojasaus fermenteert minder omdat men simpelweg meer zout gebruikt. Usukuchi smaakt dus minder naar sojasaus en meer naar zout. Usukuchi wordt vooral gebruikt om gerechten op smaak te brengen zonder de kleur, maar ook zonder de smaak van het gerecht erg veel te willen veranderen. Uiteindelijk verschilt de smaak niet zo heel veel van gewone Japanse (koikuchi) of Chinese lichte sojasaus, dus die drie zijn onderling redelijk goed vervangbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s