Lichte Sojasaus

lichte-sojasaus43Chinese sojasaus. Chinese lichte, frisse sojasaus (gefermenteerde sojabonen met tarwe, water, zout en gist) wordt minder lang gerijpt dan andere sojasauzen en is daardoor lichter van kleur en smaak, maar wel zoutiger. Deze dunne, helder sojasaus heeft een lichtbruine kleur en de meest verfijnde smaak. Het is de meestgebruikte sojasaus voor het koken, omdat de lichte kleur de kleur van het eten niet echt aantast. Wordt als smaakmaker toegevoegd aan allerlei gerechten en marinades. Dit in tegenstelling tot donkere sojasaus die meestal niet voor de smaak maar voor de kleur wordt gebruikt. Je kunt ze gebruiken om vis, groenten, soep en gevogelte op smaak te brengen. Kan ook onbewerkt als dipsaus worden gebruikt, eventueel met wat andere smaakmakers. Goed te vervangen door gewone Japanse sojasaus of Indonesische ketjap asin. Koel en donker lang te bewaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s