Ketjap Manis

Ketjap-Manis43Indonesische sojasaus. Ketjap Manis (manis betekent zoet) of Indonesische zoete sojasaus (in de volksmond vaak enkel “ketjap” genoemd) is wel de bekendste smaakmaker uit de Indonesische keuken. Het wordt gemaakt van een mengsel van gefermenteerde sojabonen, grof gemalen tarwe, water, zout en gist. Aan de sojasaus wordt palmsuiker toegevoegd, zodat het een dikke, stroperige, zwarte sojasaus wordt met een sterk aroma en een wat zoete smaak. In de Indonesische keuken door marinades, in gerechten of als dipsaus. Gebruik deze donkere soort voor rood vlees, stoofschotels (laat de ketjap gerust mee pruttelen), bereidingen voor vlees op de barbecue en vleessaus. Beter niet gebruiken ter vervanging van lichte- of donkere sojasaus, het resultaat wordt echt heel anders. Koel en donker bewaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s