Ketjap Asin

Ketjap-Asin43Indonesische sojasaus. Ketjap Asin (asin betekent zout) of Indonesische zoute sojasaus is zouter en lichter dan ketjab manis en vergelijkbaar met Chinese lichte sojasaus. De zoute ketjap asin is geschikt voor bereiding bij hoge temperaturen. Ketjap asin wordt veel gebruikt in oosterse gerechten. Ketjap asin is een belangrijke smaakmaker voor nasi en bami. Ketjap asin kan in je soepen, sauzen, vlees-, vis-, rijst-, noedel- en roerbakgerechten een verrassende smaaktoevoeging zijn. Je kunt ketjap ook gebruiken in marinades. Het is een prima smaakmaker voor marinade van tofu. Voeg sojasaus pas op het einde van de kooktijd toe om smaak en kleur optimaal te houden. Een bekende Japanse variant van de sojasaus is de Kikkomans soyasaus. Deze kan de zoute ketjap asin vervangen, mocht je deze niet in huis hebben. Koel en donker bewaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s