Sambal Oelek

sambal43Sambal oelek (Bahasa Indonesia: sambal ulek) is het standaardtype Indonesische sambal (de basis). Sambal oelek is een gestampt mengsel (sambal= mengsel, ulek= stamper, wrijver) van rode chilipeper en zout (soms wordt er ook een beetje suiker aan toegevoegd), dat traditioneel met een bamboe vijzel wordt bereid. De smaak is pittig, heet en zoutig.
Het wordt als smaakmaker gebruikt in vele gerechten, een mespuntje van deze peperpuree geeft dan ook een extra dimensie aan al je gerechten en jij bepaalt zelf hoe pikant je het wil.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s