Piccalilly

piccalilli-c&b43Piccalilly, dat van oorsprong een Engels product is en in Vlaanderen pickles genoemd wordt, is een mengsel van ingemaakte klein gesneden groenten ( met name bloemkool, augurken en zilveruitjes) met azijn en mosterd, waardoor het een frisse zure smaak heeft. De felgele kleur zou doorgaans afkomstig moeten zijn van de kurkuma-specerij, maar soms vervangt men deze specerij door synthetische kleurstoffen zoals ‘tartrazine’ en ’oranjegeel S’ om de kleur te bekomen. Piccalilly wordt bij bonen, stoemp/stamppotten, hutsepotten, vleesgerechten, als broodbeleg of bij frietjes (met of in plaats van mayonaise) gegeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s