Graanmosterd

graanmosterd43In tegenstelling tot gewone of Dijon mosterd waar de mosterdzaden zeer fijn zijn gemalen tot poeder, is dit een brij van grof gemalen witte, bruine of zwarte mosterdzaden en azijn. Mogelijk is er ook het sap van onrijpe druiven en witte wijn aan toegevoegd, verder kan het gekruid zijn met o.a. dragon, paprika, tuinkruiden…
Graanmosterd is spijtig genoeg in de vergetelheid geraakt toen de stoommachines het malen tot een fluitje van een cent herleidden en de mosterd vanaf dan veel fijner werden gemaakt, maar worden tegenwoordig gelukkig terug gebruikt in de keuken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s