Engelse Mosterd

engelse-mosterd43Engelse mosterd wordt gemaakt van droog gemalen mosterdmeel van zwart en sarepta mosterdzaad en geel mosterdzaad. De meeste Engelse mosterdsoorten zijn heldergeel van kleur en dat komt omdat het mosterdmeel uiterst fijngemalen is en omdat men meer gele dan zwarte mosterdzaadjes verwerkt. Engelse mosterd is kruidig, maar lang niet zo geraffineerd van smaak als de meeste Franse mosterdsoorten. Engelse mosterd smaakt goed bij gebraden vlees, maar ook bij kaas en hij wordt in veel vissausen verwerkt. Mosterd gemaakt van Engels mosterdmeel dient eigenlijk vlak voor het opdienen te worden aangemaakt met water, zout en azijn. Al na 10 minuten heeft de smaak zijn hoogtepunt bereikt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s