Vialone Nano

vialone_nano43Vialone Nano rijst heeft een kleinere en rondere rijstkorrel dan Carnaroli en heeft een compacte structuur. Deze semifino rijstsoort is vooral geschikt voor risotto die iets vochtiger gehouden wordt (zoals risotto all’onda) en delicate ingrediënten bevat (zoals zeevruchten). Deze rijst is in Italië geliefd voor zijn zachte structuur en lichte verteerbaarheid. De relatief korte kooktijd van 15 minuten draagt hiertoe bij. Bij het koken van deze risottorijst blijft de rijst stevig, terwijl de buitenkant romig wordt. Vialone nano is verder de eerste keus voor soepen, lekkere rijstsalades en gerechten zoals risi e bisi (rijst met doperwten).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s