Risotto rijst

risotto-rijst43Voor risotto gebruikt men rijst met een korte of ronde korrel ‘speciaal voor risotto’. Deze rijst bevat meer zetmeel dan de andere soorten waardoor de graantjes zich onderling hechten bij het bakken. De rijst wordt eerst gebakken en vervolgens heel zachtjes gekookt in bouillon. Italiaanse rondkorrelige rijst voor risotto: de “superfino” rijst, zoals Arborio, Carnaroli, Vialone Nano, Roma. Superfino rijst zwelt tijdens het koken tot 3 maal de oorspronkelijke grootte, zodat er veel kookvocht wordt opgenomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s