Parboiled rijst

Parboiled_Rijst43Parboiled rijst, voorgekookte rijst, of snelkookrijst genoemd, komt uit Amerika en de naam slaat op de behandeling van de rijst. Die wordt dusdanig geweekt en gestoomd dat de vitaminen en mineralen uit het zilvervlies (deels) overgaan in de rijstkorrel. Pas daarna wordt de korrel geslepen. Na deze bewerking ziet de rijst ietwat gelig van kleur. Dankzij dit speciale procedé heeft deze rijstsoort nog slechts een zeer korte kooktijd nodig (ongeveer 8 minuten). Tijdens het koken wordt de rijst mooi wit. Parboiled rijst is dus zeer snel en gemakkelijk te bereiden en lukt altijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s