Longgrain rijst

Longgrain-witte-rijst43Longgrain rijst, Carolina rijst of Carolina Golde is een Amerikaanse witte droogkokende, langkorrelrijst. Deze is bijzonder kookvast. De korrel is hard en glazig en het zetmeel is bovendien van een ander type dan bij de ronde en medium korrel. Deze rijst kookt droog en korrelig. Hij is dan ook uiterst geschikt als ‘groenterijst’ (ter vervanging van aardappelen).
Langkorrelige rijst, de naam zegt het al, heeft een lange, slanke korrel. Deze rijst is in geslepen vorm droog kokend, hetgeen wil zeggen dat de korrels na het koken niet aan elkaar plakken en mooi rul zijn. Bij het koken van droge rijst is het van belang dat tijdens met koken de pan gesloten blijft, er niet in geroerd wordt en het vuur heel laag staat. De rijst moet na van het vuur te zijn gehaald altijd nog even stomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s