Dessertrijst

dessertrijst43Dessertrijst, ook wel puddingrijst of paprijst genoemd, is een rondkorrelige kleefrijst en vaak uit Italië afkomstig. Het zijn witte kalkachtige korrels die een hoog gehalte aan zetmeel bevatten. De korrels zijn na koken zacht en plakkerig, waardoor deze rijst bijzonder geschikt is voor het bereiden van desserten. De ronde korrel van dessertrijst neemt tijdens het koken veel vocht op. De rijst wordt daarvan heerlijk romig en vol van smaak. Daar lust je wel pap van! Deze rijst leent zich bij uitstek voor pap natuurlijk, maar ook andere desserts zoals rijsttaart/ rijstevlaai.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s