Basmati rijst

Basmati-rijst43Basmati rijst wordt verbouwd aan de voet van de Himalaya in het grensgebied van Pakistan en India en wordt veel gebuikt in de Pakistaanse en Indiase keuken. De mooie, lange, slanke, witte, droogkokende rijstkorrel rijpt in het natuurzuivere smeltwater van de sneeuw van het Himalaya gebergte. Mede hierdoor is deze van nature geurende rijstsoort van superieure kwaliteit. Basmatirijst heeft de langste rijstkorrel van alle rijstsoorten en heeft een volle geur en smaak. Basmati is relatief prijzig! Tijdens het koken groeit de rijstkorrel bijna bijna tweemaal zijn lengte en blijft vrij vloeiend in plaats van plakkerig. Basmati rijst is met zilvervlies, wit en snelkokend wit te koop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s