Arborio rijst

arborio_rijst43Arborio rijst is van oorsprong een Italiaanse rijstsoort, wordt tegenwoordig vooral verbouwd in de streken Piedmonte en Lombardije (Italië), maar ook in Californië (V.S.).
Witte Arborio rijst is een licht klevende rijst met grote, bijna ronde korrels die tijdens het koken veel vocht opnemen maar van binnen toch stevig blijven. Deze rijst is bij uitstek geschikt om een mooie romige risotto van te maken.
Arborio rijst is de bekendste soort, maar Carnaroli, Roma, Baldo en Padano zijn ook goede soorten voor risotto. De hoogste kwaliteit is superfino, daarna volgen fino, semi-fino, commune en als laagste kwaliteit de snelkokende risotto rijst. Er is ook zilvervlies Arborio (is minder kleverig, niet zo geschikt voor risotto.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s