Baksoda

baksoda43Baksoda is maagzout is zuiveringszout is natriumcarbonaat. Je kunt het als een soort bakpoeder beschouwen, maar het werkt meer in de breedte, en geeft een minder grove structuur in vergelijking met bakpoeder. Natriumcarbonaat is bovendien vier maal zo sterk als bakpoeder. Natriumcarbonaat kan echter een wrange onaangename smaak aan je gebak geven. Om dit te voorkomen, moet je een zuur of een zuurhoudend product in je gebak verwerken (zoals citroensap, yoghurt, chocolade, cacaopoeder, honing, bruine suiker of zure room). Het natriumcarbonaat wordt dan geneutraliseerd en geeft minder nasmaak. Verder is er ook nog alkali, of ammoniumcarbonaat. Dit werkt sterk in de hoogte en geeft gebak nog een grovere structuur dan bakpoeder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s