Witte bonen

Droge-witte-bonen43De ‘gewone’ witte boon (haricots blancs) varieert sterk in grootte en vorm en is een niervormige of ronde stamboon die behoort tot de gewone boon. Witte bonen zijn de gerijpte vruchten van een peulendragende plant. Ze zijn ongeveer net zo groot als (of soms iets kleiner dan) bruine bonen. De boon kan gedroogd bewaard worden, maar wordt ook vaak naturel in blik of glas geconserveerd of samen met tomatensaus. Gedroogde witte bonen moeten voor het koken ongeveer 8 uur geweekt worden, waarna ze een uur gekookt moeten worden. De structuur van witte bonen is vaster dan die van bruine bonen en de vorm kan niervormig, rond of plat zijn. Tegenwoordig komen de meeste witte bonen uit Japan of Amerika. Zoals de meeste bonensoorten zijn ook witte bonen voortreffelijke leveranciers van eiwitten en een natuurlijke bron van vezels. Ze zijn ook een prima vervanger voor vlees of ei. Deze verfijnde witte boontjes geven een zacht romige smaak aan je soep, salade of stoofpotje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s