Spliterwten

Spliterwten43De spliterwt is een gedroogde doperwt, waarbij het vlies (zeg maar schil, zaadhuid of omhulsel) verwijderd wordt, waardoor de erwt in twee helften uiteenvalt. Het voordeel ervan is dat, zonder de vliezen, de erwten gemakkelijk uiteen vallen, waardoor ze uitermate geschikt zijn en veel gebruikt worden om er (erwten)soep en puree van te maken. De gedroogde erwt moet wel eerst daags voordien geweekt worden. De bereidingstijd voor spliterwten bedraagt minimum 1 uur koken. De smaak van spliterwten is zacht, zoetig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s