Sojaboon

sojabonen43De sojaboon is de vrucht van een plant die inheems is in Azië. De langwerpige peulen zijn met dons bedekt en bevatten 1 tot 4 bonen. De sojaboon is ongetwijfeld een van de basisproducten in de vegetarische keuken. De boon bevat alle acht essentiële aminozuren, alsook vitaminen en mineralen. Verse sojabonen worden gekookt en in eenpansgerechten verwerkt. Gedroogde sojabonen bereidt u als andere peulvruchten. Sojabonen dienen vóór consumptie minstens een nacht te weken en dan ongeveer 1,5 uur op een zacht vuur te worden gekookt. Gele of witte sojabonen worden verwerkt tot sojamelk, tofu, tempeh, miso, sojasaus, sojapudding, soja-ijs, soja-slagroom en zelfs soja-babyvoeding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s