Prinsessenbonen

Sperziebonen43Sperziebonen, ook prinsessenbonen, Franse bonen of slabonen genoemd, zijn fijne peulvruchten die oorspronkelijk van Zuid-Amerika afkomstig zijn. Sperziebonen zijn fijne groene boontjes met een heerlijk zoete smaak… geen wonder dat ze ook wel prinsessenboontjes heten. Ze worden tegenwoordig het gehele jaar aangeboden, maar zijn op hun best van mei tot december. Sperziebonen worden in zijn geheel als groente gegeten. Zorg er bij aankoop steeds voor dat de bonen een frisse groene kleur hebben. Ze moeten ook stevig aanvoelen en de peul dient gesloten te zijn. Kijk ook of er geen bruine vlekjes op de bonen zitten. Verse bonen bewaar je best in het groentevak van de koelkast. Behandel de bonen voorzichtig bij het spoelen. Ze zijn gevoelig voor kneuzingen. Sperziebonen zijn tegenwoordig heerlijk mals, het afhalen en breken van de bonen hoeft eigenlijk niet meer, het gebeurt nog maar zelden dat er draden aan zitten. Bij het schoonmaken van sperziebonen, hoeft alleen de steelaanzet eraf gehaald te worden en snij eventueel ook de onderkant even bij. Kook of stoom de bonen eerst vooraleer ze verder te gebruiken. Bij het koken van sperziebonen is het belangrijk dat je ze beetgaar laat. Kook je de sperziebonen te gaar, dan worden ze slap en de mooie frisse groene kleur verdwijnt. Sperziebonen zijn met veel andere groentes en kruiden te combineren.

Recepten met prinsessenbonen:

A – L

M – Z

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s