Flageolet

flageolets43Flageolets zijn lange, platte, lichtgroene boontjes met een erg verfijnde smaak. Je kan ze zowel vers, in gedroogde vorm als in blik kopen. De gedroogde boontjes moeten eerst zes à acht uur in ruim koud water geweekt worden en daarna een uur gaar worden gekookt. Je vindt ze vaak terug in zogenaamde “groentemacedoine”, te koop in blik. Gedroogde flageolets bereidt u zoals witte bonen, verse zoals doperwten. Flageolets zijn lekker in soepen, salades en stoofpotjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s