Dal

Chana_Dhal43Dhal, dal, dhaal, dhall, dahl, daal is een Indiase term voor erwten, bonen of linzen welke gesplit zijn. Dahl is wat de meeste mensen in Indië bijna elke dag eten, samen met rijst en chapati (plat brood). Het is goedkoop, makkelijk klaar te maken, en zeer eiwitrijk. Er zijn duizenden manieren om dahl te bereiden, en elke streek in India heeft zijn eigen favoriete recepten en kooktechnieken. Zo zijn er ook verschillende soorten dhal: Chana-dhal of Gram-dhal (split-kikkererwten), Chowli-dhal (zwarte-ogen bonen), Masoor-dhal (rode split-linzen), Toor-dhal of arhar-dhal (split-duivenbonen of gele linzen), Urad-dhal of kali-dhal (gespleten en gepelde zwarte mungbonen of witte linzen), Moong-dhal (split-mung bonen of gele linzen), Rajma-dhal (kidney bonen), Matar-dhal (split-erwten),… .

Recepten met Dal:

A – L

M – Z

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s