Bruine Bonen

bruine-bonenBruine bonen behoren tot de familie van de peulvruchten. De boon kan gedroogd bewaard worden, maar wordt ook veel geconserveerd in blik of glas. Gedroogde bruine bonen moeten voor het koken ongeveer 8 uur geweekt worden, waarna ze een uur gekookt moeten worden. Geconserveerde bruine bonen uit blik of pot hoeft u alleen maar op te warmen. Hoewel bruine bonen een typische Hollandse groente lijkt, worden ze in de hele wereld gegeten en zijn ze erg populair in de Surinaamse en Mexicaanse keuken. U kan ze gebruiken voor de bereiding van soep, salades of in combinatie met vlees en aardappelen.

Recepten met bruine bonen:

A – L

M – Z

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s