Borlottibonen

borlotti_bonen43Borlotti bonen heten in Amerika Cranberrybeans. Ze lijken zo erg op kievietsbonen (pinto beans) dat ze er – in de levensmiddelenhandel en ook door zaadleveranciers – vaak mee verwisseld worden. Borlotti bonen zijn zowel in blik, als droog te koop. De meest gegeten boon in Italië, waar de bewoners – vooral in Toscanië – ooit bekend stonden als “boneneters”. Ze zijn crème van kleur met rode vlekken, stippen, strepen en hebben een nootachtige smaak. Tijdens het koken verdwijnen de vlekken grotendeels en worden de bonen bruin en boterzacht. De borlotti zijn een belangrijk bestanddeel van de Italiaanse minestrone.

Recepten met borlottibonen

A – L

M – Z

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s