Vermicelli

capelli d'angelo43Vermicelli, ook wel engelenhaar genoemd en Italiaans voor „kleine wormen“, is een type pasta dat veel dunner is dan spaghetti en die hoofdzakelijk in Campanië en Calabrië worden gebruikt. De eerste vermelding van het recept voor vermicelli was in het boek “De arte Coquinaria per vermicelli e maccaroni siciliani” Vermicelli43(De Kunst van het Koken van Siciliaanse Macaroni en Vermicelli) van de beroemde Maestro Martino da Como. In België en Nederland is vermicelli de klassieker in soep. Er bestaat vermicelli groot, middel en fijn. Daarnaast bestaat er ook vermicelli in decoratieve vormen. Er bestaat ook rijstvermicelli, een Chinese variant gemaakt van rijstbloem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s