Tortellini

Tortellini43Tortellini is een Italiaanse pastasoort. De naam wordt ook gebruikt voor de gerechten die op basis van de pasta worden gemaakt. De noedels zijn gemaakt in de vorm van ringetjes. Deze ringetjes zijn meestal gevuld met kaas, spinazie of gehakt, maar ze kunnen ook leeg zijn. Over het ontstaan van tortellini bestaan legendes en mythes. Maar een ding is zeker, tortellini is een heerlijke pasta. Oorspronkelijk komende van de Italiaanse regio Emilia (in het bijzonder Bologna en Modena) worden ze meestal geserveerd in bouillon met room, of soms met ragù. Een traditionele vulling is die met kaas of met kalfsgehakt, rauwe ham en mortadella. Gekookt en overgoten met een kruidige tomatensaus of gorgonzola saus is het al een complete heerlijke maaltijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s