Ravioli

ravioli43Ravioli zijn gevulde pastakussentjes. Van de pasta worden bladen gemaakt, die in een vorm worden gesneden en gevuld met vlees, kaas, vis, gevogelte of groenten. De bovenste laag pasta wordt meestal met een vork op de onderste laag aangedrukt. Eerst wordt wat opgeklopt ei op de randen van de pasta gesmeerd met een borsteltje, dit dient als lijm.
Ravioli lijken een beetje op tortellini, maar die hebben een iets andere vorm. De naam ravioli komt waarschijnlijk van het Genuese rabioli, wat restant betekent. De vulling van de pasta werd oorspronkelijk gevuld met overblijfselen van andere maaltijden.
In de supermarkt kan ravioli vers, ingevroren, gedroogd of in blik worden gekocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s