Pasta

verschillende-soorten-pasta43Pasta is een deegproduct, gemaakt uit harde granen, voornamelijk harde tarwe, die op allerlei manieren in allerlei vormen versneden kan worden. Het deeg kan eerst tot dunne plakken gerold worden en dan in stroken gesneden. Dit leidt tot de langwerpige spaghetti. Het kan ook geëxtrudeerd worden (macaroni, fusilli en penne). Ook kunnen de plakjes tot vierkantjes gesneden worden en dan met een vulling erin met de hand tot tortellini (taartjes) gerold worden. Er bestaan twee hoofdsoorten Italiaanse pasta, pasta secca of pastasciutta (gedroogde pasta), en pasta fresca (verse pasta).

  • Indien de pasta als hoofdgerecht wordt gebruikt, kunt u ongeveer 100gr ongekookte paste per persoon aanhouden (dit levert ongeveer 250gr gekookte pasta op). Breng 1 liter water met 10gr zout per 100gr pasta aan de kook. Zodra het water kookt de pasta toevoegen. Weer aan de kook brengen, deksel op de pan, af en toe roeren en gedurende de aangegeven tijd laten koken. De “al dente” (beetgaar) gekookte pasta afgieten en direct opdienen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s