Pappardelle

pappardelle43Pappardelle (ook wel papparelle genoemd) is een zeer brede platte Italiaanse lintpasta (2 à 3 centimeter breed). Pappardelle komt vermoedelijk uit de regio Toscane. De naam is afgeleid van het werkwoord “pappare,” wat opschrokken of opslokken betekend. Deze pasta gaat traditioneel gepaard met zeer rijke zware wildsauzen en dus vooral populair in de winter. De pastavorm, een neef van de kleinere tagliatelle, is zo populair dat er in Italië steden zijn die festivals ter ere van deze pasta houden: zoals het festival ‘Sagra delle Pappardelle al Cinghiale’ dat elk jaar in augustus doorgaat, in de stad Gemmano in de regio Emilia-Romagna.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s