Orzo

orzoOrzo kan je vrij vertalen als “gerst”. Ondanks zijn Nederlandse naam “Griekse rijst” is orzo eigenlijk een pasta gemaakt van harde tarwe in de vorm van een grote rijstkorrel. Orzo heeft in elk land wel een andere naam: in Griekenland noemt het Kritharaki (gebruiken het graag in stoofpotten), in Italië Orzo (gebruiken het traditioneel in soepen), Turkije Sehriye, Engeland Risoni, Marokko Risi, België en Nederland Griekse rijst… In België en Nederland is de pasta onder andere te koop bij Turkse en Marokkaanse winkels.
Het grote verschil met andere soorten pasta is dat Orzo klaargemaakt dient te worden zoals rijst. Je neemt 3 delen water op één deel orzo. De orzo laat je, net zoals rijst, op een zacht vuur koken tot het water volledig is opgenomen door de orzo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s