Noedels

noedels-43Noedels zijn eetwaren die gemaakt worden van ongerezen deeg. Het deeg wordt in dun uitgerold en al dan niet in reepjes gesneden. Deze worden in een ruime pan met water gekookt en opgediend als voorgerecht. Afhankelijk van de soort zijn er verse en gedroogde noedels, en in verschillende diktes. Sommige noedels zijn zowel vers als gedroogd verkrijgbaar. Chinese en Vietnamese noedels heten mie en worden geserveerd bij gebakken vlees of in soep. Het woord “noedels” komt van het Duitse woord nudeln.
In het Nederlands wordt het woord “noedels” gebruikt als een generieke term om de verschillende soorten eetwaren van gekookte ongerezen deeg aan te duiden, gemaakt van uiteenlopende ingrediënten en in vele verschillende verschijningsvormen maar met als hoofdbestanddeel altijd zetmeel. Enkele soorten noedels: pasta en spätzle met tarwe, rijstvermicelli met rijst, glasmie met mungboon, glasmie en gnocchi met aardappelzetmeel, soba met boekweit, …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s