Glasnoedels

glasmie43Glasnoedel, glasmie of glasvermicelli is een noedel, die vaak gebruikt wordt in de Chinese keuken. In de landen rondom China (zoals Japan, Indonesië, Korea, Vietnam, Maleisië, …) worden de noedels ook gebruikt, zij het soms in hun eigen variatie. Glasmie is een dunne, halfdoorzichtige noedel gemaakt van zetmeel van de mungboon (de meest gekende), van de zoete aardappel, aardappel, cassave, … Glasmie wordt vaak verward met de uit rijstbloem gemaakte mihoen (ook wel rijstvermicelli genoemd). Glasmie heeft niet veel smaak van zichzelf, maar neemt gemakkelijk smaken over ander ingrediënten. Na te zijn geweekt worden ze zacht en doorschijnend en nemen behoorlijk in omvang toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s