Farfalle

farfalle43Farfalle (synoniemen: Galla genovese, Fiocconi), een Italiaanse pastavorm, is Italiaans voor vlinders (de “e” aan het eind van het woord geeft aan dat het om het meervoud gaat van farfalla). In het Nederlands worden ze ook wel vlindertjes- of strikjespasta genoemd. Deze bekende en veel gegeten pasta wordt vaak geserveerd met dikke sauzen of gebruikt in pastasalades. Ze bestaan in een aantal varianten, variërend in kleur (meestal tricolore) en formaat. De kleine variant van de “farfalle” zijn de “farfallini”, terwijl de grote versie “farfallone” heet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s